Kategorija proizvoda
Kontaktiraj nas
Dodaj: 5F, zgrada 3A, broj 8 Xiyuanyi Road, West Lake Science Park, Hangžu, Kina
Tel: + 86-571-87858811
Mob: +8613616520351
E-mail: trade@qiyangtech.com
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Wince VS Linux, ko pobedi?
Jul 13, 2018

Pretpostavljam da Windows CE pobjeda na alatima i Linux pobjeđuje i po troškovima i po mogućstvu. Međutim, ovo je samo krajnje špekulacije. Da li neko ima bilo kakve činjenice ili iskustva od dvojice?

Ispod je dobro poređenje koje sam ikada video:


Alati: Windows CE alati su svakako bolji od onih koje obezbeđuje Linux, mada se linux alati svakako poboljšavaju.


Performanse: Windows CE je u stvarnom vremenu. Linux nije. Linux kernel uopšte nije namenjen determinizmu. Postoje proširenja koje možete dodati da biste dobili sortiranje u realnom vremenu, ali CE gaje.


Troškovi: Ovo je područje velikog nesporazuma. Moje opšte iskustvo je da je CE manji troškovi iz kutije ($ 1k za Platform Builder i 3 dolara po uređaju za vrijeme isporuke. "Šta?" Pitate li? "Linux je slobodan." Pa, nije toliko puno , posebno na ugrađenoj areni Da, postoje besplatne distribucije kao što je Debian, ali postoje mnoštvo komada koje vam možda treba da nisu u toj slobodnoj kategoriji UI okviri kao što su QT, Java runtimes i media codecs kao početak. Takođe, većina Linux distribucija sa komercijalno podržanim sistemom podrške (npr. MontaVista) nije daleko besplatno.


Dostupnost Izvor: Linux predlagači mogu reći da je CE loš izbor zbog nedostatka izvornog koda. Sve što mogu reći je da je u više od jedne decenije rada sa CE-om, od kojih je polovina potrošila obično kernel i vozač za prilagođene ploče, imala sam samo potrebu za izvorima koji nisu isporučeni sa CE (oni šalju ogromne većinu) jednom. Volim da imam i izvor, ali Microsoft pruža podršku, tako da u retkim slučajevima mislite da vam je potreban taj izvor, možete ih rešiti da reši problem (jedanput nam je bio potreban izvor, Microsoft je obezbedio popravku i besplatno - što je njihov model ispod CE.


Da li to znači da CE svaki put pobjede? Ne. Ne bih to uopšte predložio. Ako ste Linux prodavnica i imate puno iskustva i koda Linux-a, bićete glupi da idete i idete u CE. Međutim, ako uđete u nju iz ogrebotina, CE obično ima niži TCO. Razvijaci sa Win32 / C # iskustvom su preovlađujuća i stoga su jeftiniji. Takođe dobijate mnogo više "u kutiji" sa CE nego većinom drugih distribucija, što podrazumijeva brže vrijeme za tržište ako već nemate ovakve stvari već urađene u kući.


WINCE podržan od strane našeg TI AM335X:

TI 335X Development Board .jpg

Linux podržan od strane našeg Freescale i.mx6:

Freescale imx6 SBC.jpg

 • Newsletter
 • Kategorija proizvoda
 • Kontaktiraj nas
  Dodaj: 5F, zgrada 3A, broj 8 Xiyuanyi Road, West Lake Science Park, Hangžu, Kina
  Tel: + 86-571-87858811
  Mob: +8613616520351
  E-mail: trade@qiyangtech.com
 • QR Code
 • Copyright © Zhejiang Qiyang Inteligentna tehnologija Co, Ltd Sva prava pridržana.