Kategorija proizvoda
Kontaktiraj nas
Dodaj: 5F, zgrada 3A, broj 8 Xiyuanyi Road, West Lake Science Park, Hangžu, Kina
Tel: + 86-571-87858811
Mob: +8613616520351
E-mail: trade@qiyangtech.com
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Koji aspekti treba obratiti pažnju na održavanje industrijskih stanova?
Apr 03, 2018

Industrijske ploče donose dosta pogodnosti industrijskoj proizvodnji, ali je potrebno obratiti pažnju na održavanje kako bi održali stabilnost i duže koristili. Na primjer, industrijski stan u dugo vrijeme može izazvati puno prašine u posudi, ako se ne očisti na vrijeme, onda može utjecati na normalno korištenje, pa kako bi se smanjio ili izbjegao pojavljivanje neuspjeha, radovi na održavanju industrijske platforme treba obratiti pažnju na sledeće aspekte.

Prvo, obratite pažnju na radno vrijeme industrijskog stana, ne predugo, i dobro odmarajte.


Zbog potrebe za normalnom proizvodnjom, industrijski sistem upravljanja nekim fabrikama treba dugo vremena za rad, što rezultira velikim izazovom za industrijski sistem operativnih tabličnih računara. Stoga se predlaže da se industrijski tablet može ponovo pokrenuti sa industrijskim kompjuterom i defragmentacijom diska kako bi se smanjila greška diska uzrokovana dugotrajnim radom. Iz praktičnog iskustva industrijskih proizvođača ravnih panela, standardni mesec može ponovo pokrenuti i sortirati računar, što može smanjiti vjerovatnoću grešaka na disku.


Dva. Obratite pažnju kako biste izbegli visoku temperaturu unutar industrijskog stana


U dugom vremenskom periodu radne sredine na visokom temperaturom, svaki element je vrlo lako stariti ili povećati učestalost otkaza na hard disku. Zbog toga je neophodno da osoblje za održavanje u fabrici automatizacijskog sistema posveti pažnju temperaturi industrijske ravne šasije u svakodnevnom pregledu i pokuša da preduzme neke mere kako bi smanjila temperaturu i kontrolisala je u opsegu prostorne temperature. Na primjer, moguće je ugraditi ventilatore unutar šasije da izvlači zrak izvan ormana, poveća zračnu konvekciju ili ugrađuje klima uređaj u kontrolnu sobu kako bi smanjio temperaturu prostora i tako dalje.


Tri. Držite vlagu prikladnu za životnu sredinu


Industrijski Tablet PC je uglavnom sastavljen od mnogih integriranih krugova elektroničkih komponenti, a njegove performanse izolacije su veoma povezane sa vlažnošću životne sredine. Proizvođači visokih performansi ploča smatraju da je vlažnost prevelika da bi izazvala kratak spoj ploče i zapalila; vlažnost je suviše mala, lako se stvara statičko strujanje, takođe će se probiti i neke elektronske komponente, tako da se vlažnost mora kontrolisati unutar navedenog opsega.


Gore navedeno je rad na održavanju industrijske ploče treba obraćati pažnju na nekoliko aspekata, pored obzira na mjere statične zaštite, kao što su dobra instrumentacija. Istovremeno, treba obratiti pažnju na izbjegavanje prekomjernog oštećenja na površini industrijske ploče, kao što je optički pogon, disk i tako dalje, tako da, koliko je to moguće, vibracija male radne površine, ako nije moguće je pomeriti opremu na dnu sunđera kako bi se smanjio udar vibracija.


 • Newsletter
 • Kategorija proizvoda
 • Kontaktiraj nas
  Dodaj: 5F, zgrada 3A, broj 8 Xiyuanyi Road, West Lake Science Park, Hangžu, Kina
  Tel: + 86-571-87858811
  Mob: +8613616520351
  E-mail: trade@qiyangtech.com
 • QR Code
 • Copyright © Zhejiang Qiyang Inteligentna tehnologija Co, Ltd Sva prava pridržana.