Kategorija proizvoda
Kontaktiraj nas
Dodaj: 5F, zgrada 3A, broj 8 Xiyuanyi Road, West Lake Science Park, Hangžu, Kina
Tel: + 86-571-87858811
Mob: +8613616520351
E-mail: trade@qiyangtech.com
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Radni princip TFT-LCD
Apr 03, 2018

Poznato je da je princip CRT-a da se filament zagreva nakon struje, katoda je uzbuđena i protok elektrona se emituje. Protok elektrona se ubrzava unutrašnjim metalnim slojem visokog napona. Elektronski zrak je usredsređen na sočivo kako bi se formirao vrlo fin elektronski zrak, koji je pogodan na ekranu kako bi se fosfor luminisao. Princip CRT-a je sasvim drugačiji. LCD-u je potreban izvor svetlosti iza njega. Kada gred prolazi kroz tečni kristal, tečni kristal oseća se paralelnim ili neregularnim torzionom. Dakle, tečni kristal je više poput vrata.

U ovom trenutku, glavni tečni kristalni displeji su LCD tanki filmski tranzistori (TFTLCD), koji su prošireni sa originalnog razvoja LCD tehnologije. TFT LCD ima poluprovodnički prekidač za svaki piksel kako bi završio jednu tačku kontrole. Tečni kristalni materijal je postavljen između sloja TFT stakla i sloja filtera boje. Konačni svetlosni intenzitet i boja mogu se kontrolisati promenom napona tečnog kristala.

Uopšteno, tečni kristal je providan osim ako nije primijenjen napon. Nakon pritiska, deo će se promeniti i postati neprozirni. Brzina konverzije tečnog kristala obično je vrlo spora. Godine 1992. EMI je najavio pronalazak nove tehnologije za prikazivanje tečnih kristala, feroelektričnog tečnog kristala FLCD (ferroelektrični uređaji). Prednost feroelektričnog tečnog kristala je brz odgovor, dostigavši nivo mikrosekunde. I nema potrebe za promjenom napona za održavanje trenutnog stanja, to je više uštede energije, što je vrlo značajno za prenosne uređaje kao što su laptopi, PDA i tako dalje. FLCD ima mnoge prednosti, ali trenutno na tržištu ima malo proizvoda, jer je FLCD veoma osjetljiv na vibracije i lako može oštetiti kristal, ali će se u budućnosti poboljšati.

Iako je budućnost feroelektričnog tečnog kristala FLCD još uvijek nepoznat broj, on takođe ima prednosti visokog kontrasta i ultra velikog vizuelnog ugla koji će uticati na mainstream TFT na tržištu.

Pod normalnom radnom temperaturom, vreme reakcije FLCD-a je samo 70us! Za tako kratko vreme može se gotovo ignorisati.


 • Newsletter
 • Kategorija proizvoda
 • Kontaktiraj nas
  Dodaj: 5F, zgrada 3A, broj 8 Xiyuanyi Road, West Lake Science Park, Hangžu, Kina
  Tel: + 86-571-87858811
  Mob: +8613616520351
  E-mail: trade@qiyangtech.com
 • QR Code
 • Copyright © Zhejiang Qiyang Inteligentna tehnologija Co, Ltd Sva prava pridržana.