Kategorija proizvoda
Kontaktiraj nas
Dodaj: 5F, zgrada 3A, broj 8 Xiyuanyi Road, West Lake Science Park, Hangžu, Kina
Tel: + 86-571-87858811
Mob: +8613616520351
E-mail: trade@qiyangtech.com
Novosti
Dom > Novosti > Sadržaj
Proces proizvodnje TFT-LCD
Apr 03, 2018

Proces proizvodnje proizvodnog procesa TFT-LCD TFT-LCD ima sledeće delove: formiranje TFT niza na TFT podlogu; formiranje uzorka filtera u boji na podlogu filtera boje i ITO provodnog sloja; formiranje tečnog kristalnog kutija sa dva podloga; sklapanje sklopa modula perifernog kola i sklopa pozadinskog osvetljenja.

1. proces formiranja TFT nizova na TFT podlozi je sada realizovao industrijalizaciju TFT tipova uključujući amorfni silicij TFT (a-Si TFT), polisilikonski TFT (p-Si TFT) i monokristalni silicij TFT (c-Si TFT ). A-Si TFT je i dalje najkorišćeniji u ovom trenutku. Proces proizvodnje a-Si TFT-a najpre pruži film filma za vrata na podlogu borosilikatnog stakla, a zatim formira mrežni provodnik nakon ekspozicije maske, razvijanja i suvog jezgra. Mašina za izlaganje stepenicama se koristi u općoj ekspoziji maske. Drugi korak je korištenje PECVD metode za formiranje kontinuiranog filma formiranja SiNx filma, nedopiranog a-Si filma i n + a-Si filma dopiranog fosforom. Zatim se ekspozicija maske i suvo jezgro koriste za formiranje a-Si modela TFT dela. Treći korak je formiranje prozirne elektrode (ITO film) metodom formiranja pljosnatih filmova, a zatim formirati obrazac elektrode prikaza kroz ekspoziciju maske i mokro jezgro. Četvrti korak je upotreba ekspozicije maske i suve etikete. Peti korak je napraviti AL i druge filmove za raspršivanje, a zatim koristiti ekspoziciju maske i pljosnjavanje kako biste formirali izvorne, odvodne i signalne linije modela TFT-a. Na kraju, zaštitna izolaciona folija se formira metodom PECVD, a etch izolacionog filma se pravi izložbom maske i suvim jezgrom, koji se koristi za zaštitu kapije i kraja elektrode signalne žice i elektrode prikaza. U ovom trenutku, ceo proces je završen. Tehnologija TFT nizova je ključni proces proizvodnje TFT-LCD-a, a to je i najintenzivniji dio opreme. Ceo proces se mora izvesti pod veoma visokim uslovima prečišćavanja (kao što je nivo 10).

2. delovi boje filtera boje koji se formiraju na supstratu boje (CF) su boje, pigmentna disperzija, štampa, elektropropusnost i inkjet. Trenutno je metod disperzije pigmenta glavni metod. Prvi korak postupka disperzije pigmenta je disperzija uniformnih sitnih čestica (prosečna veličina čestica je manja od 0,1 mikrona m) (R, G i B trihromatična) u prozirnoj fotosenzitivnoj smoli. Tada se sekvencijalno formiraju trobojnim obrascima R., G. i B premazivanjem, izlaganjem i razvojem. Tehnologija fotolitografije se koristi u proizvodnji, a uređaji koji se koriste su uglavnom sredstva za premazivanje, izlaganje i razvoj. Da bi se sprečilo curenje svetlosti, obično sa crnom matricom na spoju tri RGB (BM)

U prošlosti je korišteno višeslojno sputanje za formiranje jednog sloja metalne hromovog filma. Sada postoje i BM BM ili Cr resin kompozitna ugljena smola. Pored toga, neophodno je napraviti zaštitni film na BM i formirati IT0 elektrodu, jer je podloga sa filterom u boji tečna kutija koja se koristi kao prednja osnovna ploča LCD ekrana i zadnja podloga sa TFT. Dakle, moramo se fokusirati na problem lokacije, tako da svaki element filtera boje odgovara svakom pikslu TFT podloge.

Proces pripreme 3. kutije sa tečnim kristalima najpre primenjuje poliimidni sloj na površini gornjeg i donjeg podloga i kroz proces trenja da bi se formirale orijentacione folije koje mogu biti postavljene od inducibilnih molekula prema zahtevima. Nakon toga, materijal zaptivača je postavljen oko podloge TFT matrice, a zaptivanje je prskano na podlozi. Istovremeno, srebrna pasta je obložena na prozirnom kraju elektrode sa CF supstratom. Tada su dva podloga vezana jedni prema drugima, tako da su CF uzorak i TFT pikselni obrazac poravnati jedan po jedan, a onda se zaptivni materijal očvršćava toplotnim tretmanom. Prilikom štampanja materijala za zaptivanje, treba ostaviti injekcioni otvor za usisavanje tečnog kristala. Poslednjih godina, uz napredovanje tehnologije i povećanje veličine podloge, proces stvaranja kutije je takođe značajno poboljšan. Ona je više reprezentativna za promenu načina punjenja kristala. Od originalne kutije do kutije, perfuzija se menja na ODF metodu, tj. Kristal perfuzije se sinhronizuje sa kutijom. Osim toga, način zaptivanja više ne koristi tradicionalni metod prskanja, već se direktno vrši na nizu pomoću fotolitografije.

4. Periferni krug, proces montaže modula pozadinskog osvjetljenja, nakon što je proces proizvodnje tečnih kristalnih kutija završen, na panelu je potrebno instalirati krug perifernog pogona, a zatim na dvije površine podloge koje se zalijevaju na polarizatoru. U slučaju LCD ekrana, takođe je postavljeno pozadinsko osvetljenje.


 • Newsletter
 • Kategorija proizvoda
 • Kontaktiraj nas
  Dodaj: 5F, zgrada 3A, broj 8 Xiyuanyi Road, West Lake Science Park, Hangžu, Kina
  Tel: + 86-571-87858811
  Mob: +8613616520351
  E-mail: trade@qiyangtech.com
 • QR Code
 • Copyright © Zhejiang Qiyang Inteligentna tehnologija Co, Ltd Sva prava pridržana.